Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα.
Τα βράζουμε μέχρι να πάρουν το χρώμα της καραμέλας.
Αδειάζουμε την καραμέλα σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ την οποία έχουμε ζεστάνει για λίγη ώρα στο φούρνο
Τη γυρίζουμε δεξιά και αριστερά ,ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα της.
Προσοχή η καραμέλα έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία και υπάρχει κίνδυνος να καούμε αν δεν προσέχουμε.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη ,ίσα-ίσα να λιώσει η ζάχαρη.
Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι και τα ενώνουμε με το γάλα το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό για να μην ψηθούν τα αυγά.
Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και αδειάζουμε στη φόρμα που θα πρέπει και αυτή να μην είναι ζεστή.
Βάζουμε τη φόρμα σε ταψί με ζεστό νερό και ψήνουμε την κρέμα στους 200 (προθερμασμένο φούρνο), για 1 ώρα ή αν δούμε ότι βυθίζοντας ένα σουβλάκι δεν βγαίνει στεγνό, ψήνουμε για λίγο ακόμη.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες
(καλύτερα όλη τη νύχτα)
Τέλος αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Βούλας Γεωργιτζίκη
Υπάρχει παρόμοια συνταγή στο site μας για Κρέμα Καραμελέ