Κέικ πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια
Προστέθηκε από
Bianka
, Σάββατο, 24 Οκτώβριος 2009
Μέση βαθμολογία
/ 5
1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Ένα ευωδιαστό κέικ, για όλες τις ώρες!!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Κέικ
Γλυκά με φρούτα
Άλλες κατηγορίες
Γερμανικές συνταγές
Όλες οι συνταγές
2 πορτοκάλια μέτρια και ξυσμένα
1 ½ ποτήρι του νερού αμύγδαλα χωρίς την φλούδα αλεσμένα
6 αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/3 ποτήρι νερού λικέρ πορτοκάλι
1 ποτήρι νερού αλεσμένα μπισκότα βουτύρου
2 ½ κ.γ μπέικιν
Σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Φλούδα πορτοκαλιού
Ντεκόρ
200 γρ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Οδηγίες
Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε για 3 λεπτά
Πετάμε το νερό και βάζουμε άλλο, τα ξαναβράζουμε άλλα 3 λεπτά
Πετάμε το νερό και βάζουμε άλλο, πάλι τα βράζουμε για 10 λεπτά
Αφήνουμε να κυρώσουν και τα βάζουμε στο μούλτι να γίνουν πολτός
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 20 λεπτά να γίνει μια ωραία κρέμα
Ρίχνουμε το λικέρ
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τα αλεσμένα αμύγδαλα και το μπέικιν και τα ρίχνουμε κι αυτά στα αυγά
Προσθέτουμε και τον πολτό των πορτοκαλιών και ανακατεύουμε ελαφρά
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο παξιμάδι μια φόρμα 30αρα,Paniermehl
Ψήνουμε το γλυκό για 40 λεπτά
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και ποτίζουμε το γλυκό μας
Γαρνίρουμε με την σαντιγί
Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια συνταγή:
Κεκάκια με πορτοκάλι