Σουφλέ πατάτας

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Το σουφλέ πατάτας που σας προτείνω είναι ένα πολύ νόστιμο πρώτο πιάτο αλλά θα μπορούσε άνετα να σερβιριστεί και σαν κύριο γεύμα γιατί είναι πλούσιο σε υλικά και σε θερμίδες βέβαια γιατί έχει σαν βάση την τηγανιτή πατάτα.
Αξίζει όμως να το δοκιμάσετε σ ένα τραπέζι γιατί αρέσει πολύ και στους μικρούς μπόμπιρες που συνήθως δεν τρώνε και πολλά σ ένα τραπέζι !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
  • 1/2 κιλό τυρί gouda τριμμένο
  • 1 μέτριο κουτί κρέμα γάλακτος
  • 10 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
  • 5 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια.
  2. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Τις βάζουμε σ ένα πυρέξ, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τα μανιτάρια και το μισό τυρί.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά και καλύπτουμε την επιφάνεια του φαγητού με το υπόλοιπο τυρί.
  5. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα