Πρασόπιτα με κιμά

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 10 μεγάλες πατάτες σχεδόν στα 700 γρ. με την φλούδα βρασμένες και κομμένες σε φετούλες
  • 400 γρ. κιμά
  • 6 πράσα κομμένα σε λεπτές  ροδέλες
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • ½  κύβο ζωμό λαχανικών
  • 3 κ,γ βούτυρο
  • 1 κ.φ λάδι ελιάς
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγη κανέλλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. τυρί γκούντα
  • Λίγο βούτυρο για την επιφάνεια
Οδηγίες

  1. Βάζουμε 1½ κ,γ βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε τον κιμά να καβουρδιστεί λίγο
  2. Προσθέτουμε και την κανέλλα
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το άλλο μισό βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το πράσο να σωταριστεί
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε λίγο να βράσει και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι , πιπέρι και τον κύβο ζωμό, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει
  5. Μετά ρίχνουμε τον κιμά  μέσα
  6. Χτυπάμε τα αυγά  λίγο με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε και αυτά ανακατεύοντας και το βάζουμε στην άκρη
  7. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  8. Παίρνουμε ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε, στρώνουμε τις μισές πατάτες
  9. Βάζουμε το μίγμα με τον κιμά και το πράσο, σκεπάζουμε με τις πατάτες, ρίχνουμε εδώ και εκεί κομματάκια βούτυρο, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά