Γεμιστές ψητές πατάτες

recipe image
Προστέθηκε από mamakoulina, Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Πανεύκολες και λαχταριστές !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 άτομα
  • 5-6 μέτριες πατάτες
  • μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • τυρί gouda ή ότι μαλακό τυρί σας αρέσει
  • βούτυρο
  • αλάτι χοντρό
  • ελαιόλαδο
Οδηγίες
  1. Πλένετε καλά τις πατάτες.
  2. Τις τρυπάτε με ένα πηρούνι  γύρω -γύρω παντού.
  3. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι.
  4. Τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180oC και ψήνετε για σχεδόν 1 ώρα.
  5. Για να σιγουρευτείτε ότι έχουν ψηθεί βυθίζετε ένα μαχαίρι.
  6. Όταν είναι έτοιμες, όπως είναι ζεστές, χαράζετε ένα σταυρό σε κάθε πατάτα και τις ζουλάτε από τις δύο άκρες, ώστε να ανοίξουν στη μέση.
  7. Χρησιμοποιήστε δύο μεγάλα κουτάλια για να μην καείτε.
  8. Γεμίστε την κάθε πατάτα με ένα κομματάκι βούτυρο, το αλλαντικό που έχετε επιλέξει και τέλος το τριμμένο τυρί.
  9. Βάλτε το ταψί για 10 λεπτά στο φούρνο για να λιώσει το τυρί.
  10. Μπορείτε να τις εξαφανίσετε !!
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα μυρωδικά ή φρέσκο κρεμμυδάκι.