Τούρτα Αμαρέτο

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Η τούρτα που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας είναι για την αγαπημένη μου κόρη που έκλεισε προχθές τα 23 της χρόνια.  Μέσα από τις "Mαγειρικές διαδρομές" της εύχομαι να είναι ευτυχισμένη και να έχει μια πολύ πολύ γλυκιά και ονειρεμένη ζωή !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι θα χρειαστούμε:

  • 8 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τ ασπράδια)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 της κούπας νερό
  • 3 βανίλιες
  • 3 κουταλάκια μπέiκιν πάουντερ

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
  • 2 κουταλιές της σούπας νες καφέ

Για την  κρέμα τυριού θα χρειαστούμε:

  • 2 ερμόλ
  • 2 πακέτα τυρί κρέμα
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα αμύγδαλο χονδροτριμμένο και καβουρδισμένο

Για κάλυψη της τούρτας θα χρειαστούμε:

  • 700 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/2 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο

 

 

Οδηγίες

Παντεσπάνι:

  1. Χτυπάμε τ ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
  2. Σ ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέiκιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  3. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και με μια ελαστική σπάτουλα προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  4. Στρώνουμε με  αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα μακρόστενο ταψάκι και βάζουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης.
  5. Το υπόλοιπο 1/3 το βάζουμε σε μικρό στρογγυλό ταψί ή σε μια μικρή φόρμα σε σχήμα καρδιάς το οποίο επίσης έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
  6. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από τον φούρνο μας.

Για την κρέμα της τυριού:

  1. Θα χτυπήσουμε τα ερμόλ με τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια θα προσθέσουμε το τυρί κρέμα.
  2. Για την σαντιγύ θα χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ για πέντε περίπου λεπτά.
  3. Βάζουμε τις κρέμες στο ψυγείο να παγώνουν και συνεχίζουμε με το σιρόπι.
  4. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά σε δυνατή φωτιά και όταν γίνει διαλύουμε τον καφέ και προσθέτουμε το λικέρ.
  5. Όταν ψηθούν τα παντεσπάνια και κρυώσουν λίγο τα χωρίζουμε στη μέση.
  6. Το στρογγυλό παντεσπάνι το κόβουμε σε σχήμα καρδιάς και το βάζουμε σ ένα πιάτο. Σιροπιάζουμε τον πρώτο δίσκο από κάθε παντεσπάνι ( τη βάση δηλαδή) και τον καλύπτουμε με την κρέμα τυριού.
  7. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και καλύπτουμε με τη δεύτερη στρώση παντεσπάνι.
  8. Σιροπιάζουμε με προσοχή και καλύπτουμε με την σαντιγύ.
  9. Σ' αυτό το στάδιο βάζουμε τις δύο τούρτες στο ψυγείο να παγώσουν και μετά από αρκετές ώρες μεταφέρουμε την τούρτα καρδιάς πάνω στη μεγάλη.
  10. Γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγύ στα πλαϊνά της τούρτας και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
  11. Εγώ τη διακόσμησα με αμυγδαλόπαστα που είχα βάψει με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή και εδώ: Μπόμπα αμαρέτο