Ψωμάκι Φθινοπωρινό
Προστέθηκε από Bianka, Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009
Μέση βαθμολογία 



/ 5
8 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
- 1000 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερήή 25 γρ. φρέσκια
- 650 γρ.νερό
Οδηγίες

- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κάνουμε μια ζύμη και την βάζουμε για 12 ώρες στο ψυγείο
- Κάνουμε ένα ψωμί, το ψεκάζουμε λίγο με νερό και ρίχνουμε επάνω σπόρους ή το αλευρώνουμε λίγοήκαι δύο
- Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, έως και 50 λεπτά
- Ενδιάμεσα,ανοίγουμε τον φούρνο και το ψεκάζουμε καιέτσι παίρνει ένα ωραίο χρώμα και η κόρα του γίνετε τραγανή
- Μπορούμε και έως 15 μέρες να κρατήσουμε την ζύμη στο ψυγείο
- Όσες περισσότερες μέρες μένει η ζύμη στο ψυγείο, τόσο πιο αφράτο γίνετε το ψωμί