Κρουασάν με Φλόρα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
24 κομμάτια
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 8 γρ. μπέικιν
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. γιαούρτι με όλα τα λιπαρά και λίγο στραγγισμένο
  • 2 κ,σ. μαρμελάδα ροδάκινο ή Νουτέλα

Γαρνιτούρα

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγη ζεστή μαρμελάδα

Ντεκόρ

  • κουβερτούρα
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι, προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το γιαούρτι και κάνουμε μια ζύμη
  2. Μοιράζουμε την ζύμη σε 3 μέρη
  3. Βάζουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε ένα φύλλο
  4. Επάνω στο φύλλο βάζουμε την 24αρα φόρμα μας ,και κόβουμε γύρω- γύρω
  5. Σε ένα ταψί του φούρνου βάζουμε ένα λαδόχαρτο
  6. Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
  7. Αυτό το στρογγυλό φύλλο το κόβουμε σε 8 κομμάτια σε σχήμα τρίγωνο βέβαια
  8. Βάζουμε σε κάθε τρίγωνο 1 κ,γ. μαρμελάδα ή μερέντα και το αλείφουμε
  9. Αρχίζουμε από το φαρδύ μέρος να τα τυλίγουμε και με την ραφή τα βάζουμε στο ταψί
  10. Το υπόλοιπο ζυμάρι το ενώνουμε και κάνουμε το ίδιο
  11. Τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά
  12. Με την άχνη και την ζεστή μαρμελάδα, κάνουμε ένα όχι πολύ ρευστό γλάσο και με αυτό αλείφουμε τα κρουασάν
  13. Μετά με την λιωμένη κουβερτούρα, κάνουμε μερικές λεπτές γραμμούλες επάνω στα κρουασάν



Λίγα μυστικά ακόμα
Οι φωτογραφίες της συνταγής από την Hlianna.