Προστέθηκε από marianta, Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία / 54 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Λατρεύω τη μαγειρική γιατί αφήνω τη φαντασία μου ελεύθερη να δημιουργήσει. Μια τέτοια δημιουργία είναι η παρακάτω συνταγή που σας προτείνω. Εύκολη και γευστικότατη.
2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)
Οδηγίες
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες όπως στον μουσακά.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Σ' ένα πυρέξ βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες, συνεχίζουμε με μια στρώση ζαμπόν, μετά, ντομάτες και τέλος τυρί φέτα.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία με τις στρώσεις των υλικών, με τη διαφορά ότι στη δεύτερη στρώση καλύπτουμε το φαγητό με τυρί gouda ή regato και από πάνω βάζουμε τις πιπεριές.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για μελιτζάνες, μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο φαγητό με κολοκυθάκια κατά τον ίδιο τρόπο, ή να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο λαχανικά.