Σφακιανόπιτες

recipe image
Προστέθηκε από Αλεξάνδρα, Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Τι να πει κανείς για τις σφακιανόπιτες........
Συστατικά

Για το ζυμάρι

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1/4 κούπας ρακί
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κούπα νερό
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό ανθότυρο  ή ξινομυζήθρα
  • Μέλι ή κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι ,να λαδωθεί καλά.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια.
  4. Την αφήνουμε να ωριμάσει.
  5. Σε κάθε κομματάκι ζύμης βάζουμε λιγο ανθότυρο και το κλείνουμε σαν πουγκί.
  6. Με την κλεισμένη πλευρά πρός τα κάτω το βάζουμε στον αλευρωμένο πάγκο και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας.
  7. Ανοίγουμε το φύλλο σε μέγεθος πιάτου του γλυκού.
  8. Τα τηγανίζουμε βάζοντας λίγο λάδι κάθε φορά.
  9. Αν θέλουμε περιχύνουμε τις σφακιανόπιτες με μέλι ή κεφαλοτύρι
Λίγα μυστικά ακόμα