Σφακιανόπιτες
Προστέθηκε από Αλεξάνδρα, Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2009
Μέση βαθμολογία 



/ 5
3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Τι να πει κανείς για τις σφακιανόπιτες........
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Για το ζυμάρι
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1/4 κούπας ρακί
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κούπα νερό
- λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
- 1/2 κιλό ανθότυρο ή ξινομυζήθρα
- Μέλι ή κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι ,να λαδωθεί καλά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια.
- Την αφήνουμε να ωριμάσει.
- Σε κάθε κομματάκι ζύμης βάζουμε λιγο ανθότυρο και το κλείνουμε σαν πουγκί.
- Με την κλεισμένη πλευρά πρός τα κάτω το βάζουμε στον αλευρωμένο πάγκο και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας.
- Ανοίγουμε το φύλλο σε μέγεθος πιάτου του γλυκού.
- Τα τηγανίζουμε βάζοντας λίγο λάδι κάθε φορά.
- Αν θέλουμε περιχύνουμε τις σφακιανόπιτες με μέλι ή κεφαλοτύρι