Σταφιδόψωμα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 12 κ.σ. Ηλιέλαιο
  • 3 αβγά
  • 500 γρ. μυζήθρα
  • 560 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια, από αυτήν που βράζουμε
  • 3 φακελάκια μπέικιν
  • 3 βανίλιες
  • 150 γρ σταφίδες ή σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και την βανίλια στο μίξερ να αφρατέψουν καλά.
  2. Ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το λάδι, μετά τη μυζήθρα και τα χτυπάμε για λίγο.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα 3 φακελάκια μπέικιν και το άνθος αραβοσίτου.
  4. Το ρίχνουμε και αυτό στο μίγμα μας και το ανακατεύουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε και τις σταφίδες (λίγο αλευρωμένες) και ανακατεύουμε καλά.
  6. Το μίγμα πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτό.
  7. Ανάβουμε το φούρνο στους 200° C.
  8. Παίρνουμε το ταψί, βάζουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε ζυμαράκι τόσο όσο θέλουμε για να γίνουν μέτρια τα ψωμάκια μας (εγώ τα θέλω λίγο μεγαλούτσικα για να χορτάσω καλά).
  9. Τα ψήνουμε πρώτα για 15 λεπτά.
  10. Μετά τα βγάζουμε και τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά