Χρυσαφένια κουλουράκια από καλαμπόκι

recipe image
Προστέθηκε από ΝΤΙΝΑ, Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Υπέροχο συνοδευτικό για τσάι, για μπουφέ και για καφέ .

Συστατικά
  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα νερό παγωμένο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες καλαμποκάλευρο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες
  1. Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Ρίξτε μέσα το βούτυρο σε κομματάκια και τρίψτε το μείγμα με τα δάχτυλά σας, να σχηματίσετε τρίμματα.
  3. Ύστερα ραντίστε με το νερο και δουλέψτε τη ζύμη μ' ένα πιρούνι, ώσπου να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
  4. Μαζέψτε τη σε μπάλα, σκεπάστε την και βάλτε την στο ψυγείο 1 ώρα.
  5. Πλάστε μικρά κουλουράκια, πασπαλίστε με λιγο καλαμποκάλευρο
  6. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30' περίπου, να ροδίσουν ελαφρά.