Σιροπιασμένα κρουασανάκια

recipe image
Προστέθηκε από ΝΤΙΝΑ, Τρίτη, 11 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Η ζύμη τους όπως θα καταλάβετε είναι η ζύμη για τα τσουρέκια! Ναι, αυτή η ζύμη που κάθε φορά την βλέπουμε με άλλες αναλογίες νομίζουμε ότι είναι και διαφορετική συνταγή.

 

Συστατικά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • ένα φάκελο ξηρή μαγιά
  • 10 γρ. αλάτι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
Οδηγίες

  1. Φτιάχνουμε μια εύπλαστη ζύμη
  2. Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και το αλάτι
  3. Χτυπάμε στο μίξερ ελαφρά τα υπόλοιπα υλικά
  4. Προσθέτουμε σιγά -σιγά το αλεύρι
  5. Την αφήνουμε να φουσκώσει
  6. Κατόπιν ανοίγουμε σε κυκλικό σχήμα ,χωρίζοντας αυτό σε ακτίνες
  7. Τα τυλίγουμε ρολό αρχίζοντας από την φαρδύτερη πλευρά τους
  8. Σε αυτό το στάδιο βάλτε ένα σοκολατάκι λεπτό πριν τα τυλίξετε ή σταγόνες συμπαγούς σοκολάτας
  9. Αφήνουμε πάλι τα κρουασανάκια να ξεκουραστούν για λίγο
  10. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
  • ένα φλιτζάνι ζάχαρη
  • μία πορτοκαλόφλουδα
  • μισό φλιτζάνι νερό
  1. Βράζετε για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί .
  2. Βουτάτε στο ζεστό σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα τα ζεστά κρουασάν για ένα λεπτό το καθένα
Λίγα μυστικά ακόμα