Μελωμένα σύκα

recipe image
Προστέθηκε από Αλεξάνδρα, Πέμπτη, 06 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Μαζί με το βερίκοκο και το βύσσινο το πιο αγαπημένο μου γλυκό του κουταλιού!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά σύκα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1/2 κούπα γλυκόζη(προαιρετικά)

 

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα σύκα.Τα αραδειάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα σε σειρές και σκεπάζουμε την κάθε σειρά με ζάχαρη.Τα αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα.
  2. Την επόμενη βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει.
  3. Πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε τη γλυκόζη.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ενώ είναι ακόμη ζεστό το αδειάζουμε σε καθαρά βάζα και κλείνουμε με καινούργια καπάκια.
  5. Γυρνάμε τα βάζα κατα διαστήματα πάνω κάτω μέχρι να κρυώσει το γλυκό.
Λίγα μυστικά ακόμα