Μελωμένα σύκα
Προστέθηκε από Αλεξάνδρα, Πέμπτη, 06 Αύγουστος 2009
Μέση βαθμολογία / 5
6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Μαζί με το βερίκοκο και το βύσσινο το πιο αγαπημένο μου γλυκό του κουταλιού!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 2 κιλά σύκα
- 2 κιλά ζάχαρη
- 1/2 κούπα γλυκόζη(προαιρετικά)
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα σύκα.Τα αραδειάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα σε σειρές και σκεπάζουμε την κάθε σειρά με ζάχαρη.Τα αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα.
- Την επόμενη βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει.
- Πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε τη γλυκόζη.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ενώ είναι ακόμη ζεστό το αδειάζουμε σε καθαρά βάζα και κλείνουμε με καινούργια καπάκια.
- Γυρνάμε τα βάζα κατα διαστήματα πάνω κάτω μέχρι να κρυώσει το γλυκό.