Μεξικάνικο κοτόπουλο

recipe image
Προστέθηκε από mamakoulina, Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Μια γεύση αλλιώτικη !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2-3 άτομα
  • 4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου ή μπούτι φιλέτο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • 1 κ.σ σκόρδο σκόνη ή 2 σκελίδες φρέσκο
  • 1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 250-300ml  σάλτσα σόγιας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 πακέτο πίτες μεξικάνικες tortilla
Οδηγίες
  1. Με όλα αυτά τα υλικά φτιάχνουμε μια μαρινάδα για το κοτόπουλο που το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
  2. Ανακατεύουμε καλά για να πάνε τα υλικά παντού και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Είναι καλύτερα να το ετοιμάσετε απο την προηγούμενη μέρα για να το φάτε την επόμενη.
  4. Αφού το έχετε μαρινάρει για μια μέρα, το ρίχνετε όλο μαζί με τα υγρά του σε βαθύ τηγάνι
  5. Δεν χρειάζετε να το σκεπάσετε γιατί βγάζει τα υγρά του και ψήνεται με αυτά σε μέτρια φωτιά
  6. Λίγη ώρα πρίν γίνει το κοτόπουλο, κόβετε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, τις απλώνετε στο ταψί του φούρνου που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε ελάχιστο χοντρό αλάτι, λίγο λάδι και ψήνετε στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν
  7. Τυλίγετε τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ζεστένετε για 5-10 λεπτά στο φούρνο ή χωρίς αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων 1-2 λεπτά.
  8. Γεμίζετε την πιτούλα με κοτόπουλο, πιπεριές, κρεμμύδια, ανοίγετε μια πολύύύύύύ  παγωμένη μπύρα και καλή σας όρεξη.
Λίγα μυστικά ακόμα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!

Παρόμοια συνταγή είναι: Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές-faxitas