Συκώτι Αρνίσιο με κρασί Μαρσάλα και πράσινο πιπέρι

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τρίτη, 28 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κ,σ ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια σε λωρίδες κομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 ml κρασί Μαρσάλα
  • 2 κ,σ ξύδι Balsamico
  • Πιπέρι ,αλάτι
  • 1 κ,σ πιπέρι πράσινο από το βαζάκι
  • 250 γρ αρνίσιο συκώτι
  • 10 γρ βούτυρο
Οδηγίες
  1. Σε τηγάνι βάζουμε το μισό από το λάδι να κάψει
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν ένα χρώμα σκούρο
  3. Προσθέτουμε και το σκόρδο
  4. Το σοτάρουμε και αυτό λίγο, ρίχνουμε το κρασί, το πράσινο πιπέρι και το ξύδι
  5. Αλατοπιπερώνουμε και τα βράζουμε για 40 λεπτά
  6. Κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες σχεδόν 4 πόντους, σχεδόν σαν τις πατάτες τις τηγανιτές
  7. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και βούτυρο να κάψει
  8. Ρίχνουμε το συκώτι και το τηγανίζουμε για λίγο, στα 2 λεπτά μόνο είναι έτοιμο
  9. Το προσθέτουμε στη σάλτσα με τα κρεμμύδια
  10. Γαρνίρουμε με πουρέ και με ντομάτες και βασιλικό
  11. Γίνετε και με μοσχαρίσιο συκώτι, αλλά με το Αρνίσιο είναι πιο γευστικό