Κέικ τρίχρωμο

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Μια τούρτα - κέικ που γίνεται στο ταψί του φούρνου μας. Νοστιμότατη γερμανική συνταγή!
Συστατικά

Ζύμη Πάστα Φλώρα

  • 300 γρ. Αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. κρύο βούτυρο σε κομματάκια κομμένο

Για την κρέμα

  • 150 γρ. Νουτελα
  • 75 γρ βούτυρο μαλακό
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 5 κρόκους
  • 5 ασπράδια
  • 750 γρ τυρί κρέμα  Φιλαδέλφεια
  • 750 γρ γιαούρτι 3,5 % λιπαρά
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλια,  από αυτήν που βράζουμε
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 200 γρ μαρμελάδα φράουλα ή ότι άλλη σε κόκκινο χρώμα υπάρχει .
Οδηγίες
  1. Με τα υλικά κάνουμε την πάστα Φλώρα και την βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
  2. Μετά παίρνουμε ένα ταψί λίγο βαθύ 42,2x29,2 x6,5 σχεδόν και το βουτυρώνουμε. .
  3. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την Βάζουμε  μέσα στο ταψί
  4. Με ένα πιρούνι το τρυπάμε πολλές φορές
  5. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200°c

κρέμα

  1. Λειώνουμε την Νουτελα.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίχνουμε τους κρόκους, μετά το τυρί, μετά το γιαούρτι, το άνθος αραβοσίτου και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
  3. Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και την προσθέτουμε στην κρέμα μας.
  4. Σε 1\4 της κρέμας βάζουμε την λιωμένη Νουτελα.
  5. Τώρα βάζουμε με ένα κουτάλι μέσα στο ταψί επάνω στην πάστα Φλώρα μια κουταλιά καλά γεμάτη  από την άσπρη κρέμα και από την άλλη με την νουτελα εναλλάξ.
  6. Κάνουμε τρυπούλες με ένα κουταλάκι και βάζουμε και την μαρμελάδα μέσα, μετά την πατάμε να μπει μέσα στην κρέμα.
  7. Με ένα πιρούνι το κάνουμε διάφορα σχεδια πάνω κάτω, γύρω γύρω
  8. Ψήνουμε το γλυκό μας για 45 λεπτά.
  9. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή το σκεπάζουμε με Αμυγδαλοπαστα ή ζαχαροπαστα και το στολίζουμε με λουλούδια.
Λίγα μυστικά ακόμα