Τρίβετε την αμυγδαλόψιχα τόσο που να γίνει σκόνη .
Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα ασπράδια ,αχτύπητα .
Ρίχνετε το αιθέριο έλαιο και ζυμώνετε καλά , το πλάθετε μια μπάλα
Το διατηρείτε σε βάζο καλά κλεισμένο στο ψυγείο ,το λιγότερο 4 μέρες.
Σε αυτό το σημείο η πάστα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αμυγδαλοπαστα μπορείτε να πετύχετε και χωρίς να βάλετε ασπράδια .
΄Οταν θέλω να την χρησιμοποιήσω σε σοκολατάκια και οτιδήποτε δεν ψήνετε, την φτιάχνω χωρίς ασπράδια . Με αυτήν φτιάχνω και τα σοκολατάκια τύπου Μότζαρτ .
Με αυτήν φτιάχνουμε φοντάν, μακαρόν, αμυγδαλωτά, εργολάβους, σοκολατάκια, χρησιμοποιείται για διακοσμήσεις τούρτας κλπ.
Μπορείτε ακόμα να τη χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.