Φρουτότουρτα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Η νοστιμιά του καλοκαιριού!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

ζύμη Crumble (τριφτή)

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.τ.γ. μπέικιν
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κοπανισμένα καρύδια
  • 1 σακουλάκι βανίλια
  • 1/2 κ.τ.γ. κανέλλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. πολύ μαλακό βούτυρο

Τα τρίβουμε μόνο με τα δάχτυλά μας, δεν ζυμώνονται (να γίνει σαν χοντρός τραχανάς)

Γέμιση

  • 650 γρ. νεκταρίνια ή ροδάκινα ή βερύκοκα
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα από ροδάκινο ή βερύκοκο
  • 1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου (αυτό που κάνουμε τις κρέμες)
Οδηγίες

 

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 200°
  2. Πλένουμε τα φρούτα και τα κόβουμε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και το άνθος αραβοσίτου.
  3. Ντύνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα με στεφάνι. Βάζουμε το μισό ζυμάρι μας και το πατάμε να πάει παντού.
  4. Βάζουμε τα φρούτα και αφήνουμε 1 εκ. από το τοίχος ελεύθερο
  5. Βάζουμε και το υπόλοιπο ζυμάρι από πάνω από τα φρούτα .
  6. Το ψήνουμε σχεδόν 5' στους 200° C Μετά στους 170 ° C για 30' - 40'
  7. Όταν κρυώσει βάζουμε ζάχαρη άχνη.