Μπιφτέκια λαχανικών

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νηστίσιμο και υγιεινό μπιφτέκι χωρίς κιμά, πολύ νόστιμο! Τα μπιφτέκια αυτά τρώγονται ευχάριστα και από παιδιά που δεν αγαπούν τα όσπρια

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

 

  • 400 γρ. ρεβίθια προβρασμένα στο σπίτι ή έτοιμα κατεψυγμένα από το σούπερ μάρκετ
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κ.γλ. κοφτό ρίγανη
  • Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. γλ. κάρυ
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • Λίγο τσιλι σκόνη (προαιρ.) για πιο πικάντικη γεύση
  • 1 αυγό (προαιρ.)
  • Λίγη φρυγανιά για να σφίξει ελαφρά το μείγμα καθώς και για το πανάρισμα
  • Λίγο λάδι
Οδηγίες

 

  1. Χτυπάμε ελαφρά στο μπλέντερ το καλαμπόκι, τα ρεβίθια, καρότο, φρυγανιά, κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Τα υλικά να μην έχουν πολτοποιηθεί πολύ.
  2. Προσθέτουμε και το αυγό ( αν θέλουμε) και το κάρυ μαζί με τα άλλα μπαχαρικά και ζυμώνουμε.
  3. Το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ αλεσμένο, αλλά τα λαχανικά μας να είναι ευδιάκριτα. Αν είναι αραιό το μείγμα, προσθέτουμε μέσα και λίγη φρυγανιά.
  4. Εγώ χρησιμοποιώ το μίνι πίμερ για να χοντροκόψω τα λαχανικά μου και μετά τα ανακατεύω καλά με το χέρι σε λεκάνη.
  5. Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά πλάθω μπιφτέκια μεγάλα που τα τυλίγω σε φρυγανιά.
  6. Τα ψήνω στο λαδωμένο ταψί στο φούρνο, στους 200ο περίπου 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο στον αέρα.
  7. Καλή επιτυχία!
Εδώ με σάλτσα λεμονιού: Ανακατεύω ένα γιαούρτι με όσα λιπαρά θέλετε με δυόσμο φρ. ψιλ/νο, λίγο χυμό λεμονιού, λίγο ξύσμα λεμονιού, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι.
Τη σάλτσα αυτή τη χρησιμοποιώ και στα ντολμαδάκια γελαντζί και στους διάφορους κεφτέδες....ντοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες κ.α.
Λίγα μυστικά ακόμα

Tα σερβίρω σε ψωμάκια του χάμπουργκερ ή σε ψημένες φέτες ψωμιού, πάνω βάζω σπανάκι ωμό, 1 φέτα ψημένη ντομάτα , το μπιφτέκι και το κλείνω με ψημένο ψωμί.

Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά, που μπορεί να έχουμε σπίτι. όπως μανιτάρια, πιπεριές πράσινες ή χρωματιστές κ.ά.

Για πιο πικάντικη γεύση, αλείφω το ψωμάκι μου με μια σκελίδα σκορδο, λίγο λάδι , λίγο αλάτι και ψήνω στο γκριλ του φούρνου να ροδίσει.