Κέικ λεμονιού Μαρμαρέ

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
  • 300 γρ Βιτάμ ή Βούτυρο
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 2 Βανίλιες
  • 6 αυγά
  • ξύσμα απο 2 λεμόνια
  • 300 γρ αλεύρι
  • 7 κ.σ σκόνη σοκολάτα ροφημα
  • ½ κ.γ μπέικιν
  • 2 -4 κ.σ. χυμο λεμόνι
Γλάσο
  • 500 γρ ζάχαρη άχνη
  • 8 κ.σ. λεμόνι χυμο
Οδηγίες

 

  1. Χτυπάμε το βιταμ καλα να ασπρίσει , ρίχνουμε την ζάχαρη και το χτυπάμε καλά εως να λιώσει η ζάχαρη
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα , ρίχνουμε τις βανίλες και τον χυμό λεμονιου και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμενο με το μπεκιν .
  3. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικα
  4. Ανάβουμε τον φουρνο στον αερα στους 170 βαθμους .
  5. Παίρνουμε το ταψί του φουρνου , βαζουμε μια λαδοκολα και ριχνουμε το μίγμα .
  6. Με το χέρι ριχνουμε την σκόνη ροφημα σοκολάτας , έτσι που να φαινεται σαν τετραγωνα
7. Μετά με ενα πηρουνι κανουμε σπιραλ τα σχέδια όπως στο κεικ με το κακάο
8. Ψήνουμε το γλυκο για 20 λεπτα , ΟΧΙ περισσοτερο . Το κεικ δεν πρεπει να σκουρύνει , γιατι μετα δεν θα ειναι ζουμερο
9. Όταν το βγαλουμε απο τον φουρνο , ανακατευουμε την ζαχαρη άχνη με τον χυμο λεμονιου και περιχύνουμε αμεσως το γλυκο
10. Κρατάει 7 ημέρες και μένει φρέσκο και ζουμερό .

 

Λίγα μυστικά ακόμα



Εδώ το κεικ φτιαγμένο από την Hlianna