Cheesecake με βύσσινο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο cheesecake με αγαπημένο γλυκό βύσσινο .

Συστατικά

1 μεγάλο πακέτο μεγάλο μπισκότα νταϊζέστιβ αλεσμένα στο μούλτι

2οο γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ . γλ . κανέλλα σκόνη
2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1 / 2 - 1  κούπα σιρόπι από γλυκό βύσσινο
3-4 ζελατίνες
Βύσσινο γλυκό για το στόλισμα

Οδηγίες




  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο , προσθέτετε τη ζάχαρη , τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να ενοποιηθούν .
  2. Όσο είναι ζεστά τα απλώνετε σε φόρμα με τσέρκι , τα πατάτε ελαφρά , τα πασπαλίζετε με κανέλλα και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν .
  3. Μουλιάζετε τη ζελατίνη περίπου 10 λεπτά σε κρύο νερό να μαλακώσει και μετά τη διαλύετε σε 2 κουταλιές ζεστό νερό .
  4. Χτυπάτε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος , το τυρί , τις βανίλιες , τη ζελατίνα και το σιρόπι από το βύσσινο , για να αφρατέψει το μείγμα .
  5. Απλώνετε τη γέμιση πάνω στα μπισκότα και το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά μερικές ώρες .
  6. Όταν κρυώσει το τζηζκεικ , καλύπτετε την επιφάνεια με τα βύσσινα γλυκό και κανέλα σκόνη .
Λίγα μυστικά ακόμα

Επίσης μπορείτε να ψήσετε τη βάση στο φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά και να αφήσετε να κρυώσει και μετά να προσθέσετε τη γέμιση .