Portobello γεμιστά

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 27 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα πρώτο πιάτο  ή συνοδευτικό κρέατος.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

 

  • 6 μεγάλα μανιτάρια Πόρτο μπέλο
  • 200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν ψιλ/νο
  • Σάλτα ντομάτας έτοιμη ή σάλτσα τσίλι σος έτοιμη στα sm
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο ή λάδι

 

Οδηγίες

 

  1. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα μανιτάρια με το καπάκι προς τα κάτω, αφού τα έχουμε πρώτα καθαρίσει με υγρό πανί.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε το ζαμπόν και τη σάλτσα.
  3. Τέλος τα γεμίζουμε με το τυρί.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο160ο περίπου μισή ώρα.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται και όσο λάιτ θέλετε, αν βάλετε γαλοπούλα, τυρί κίτρινο λάιτ και σάλτσα με λίγο λάδι.