Kαπακωτή

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα νόστιμο λαδερό φαγητό σε 2 παραλλαγές.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Καπακωτή με μανιτάρια

 

  • 10 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκιες πλυμένες και σκουπισμένες
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 1 κιλό μανιτάρια πόρτο μπέλο ή πλευρώτους
  • ¼ της κούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κούπες ντομάτα φρέσκια ή 1 κονκασέ
  • βασιλικό ή ρίγανη
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη

 

Οδηγίες

 

  1. Ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ τα μανιτάρια αλειμμένα με λάδι και τις πιπεριές ,τις γυρίζουμε ενδιάμεσα.
  2. Τις πιπεριές τις κλείνουμε σε νάυλον σακούλα και τις αφήνουμε εκεί να κρυώσουν, οπότε και θα βγαίνει εύκολα η φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τα κοτσάνια και βγάζουμε τα σπόρια.
  3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας με το λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτες, ζάχαρη ,βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σε ταψί βάζουμε λαδάκι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τις λιαστές σε στρώσεις.
  5. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα λαχανικά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200ο για μια ώρα.
  6. Σερβίρουμε με παρμεζάνα.

Καπακωτή με μελιτζάνες

Η συνταγή αυτή έχει τις εξής διαφορές από την προηγούμενη.

 

  • Στη θέση των μανιταριών βάζουμε 2 κιλά μελιτζάνες
  • Στη θέση της παρμεζάνας ½ κιλό φέτα χοντοκομμένη

 

 

  1. Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες όπως στο μουσακά (φέτες, ξεπίκρισμα, τηγάνισμα ή ψήσιμο στο γκριλ)
  2. Τα υπόλοιπα τα ίδια.
  3. Στο ταψί βάζουμε σε στρώσεις μελιτζάνες, λίγη σάλτσα και τυρί.
  4. Πιπεριές, σάλτσα
  5. Τέλος μελιτζάνες, τυρί και περιχύνουμε με τη υπόλοιπη σάλτσα.
  6. Στο φούρνο ψήσιμο όπως και πριν.