Τούρτα cream cheese

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Βάση ζύμη πάστα Φλώρας

  • 330 γρ Αλεύρι
  • 130 γρ ζάχαρη
  • 130 γρ βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 μπέικιν πάουντερ

Γέμιση

  • 1 κιλό ανθότυρο ή γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλιας ( από αυτήν που την βράζουμε )
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 600 ml γάλα
  • 6 αυγά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αν θέλουμε βάζουμε επάνω κομπόστα φρούτα καλά στραγγισμένα π.χ μανταρίνια ή ροδάκινα ή βερίκοκα ή κεράσια .
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
  2. Με τα υλικά μας κάνουμε τη βάση
  3. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και το ανοίγουμε σε ένα φύλο .
  4. Το βάζουμε σε μια φόρμα με στεφάνι και στα πλαϊνά της το ίδιο .
  5. Βάζουμε μια λαδόκολλα και μερικά φασόλια και ψήνουμε για 10 λεπτά
  6. Χωρίζουμε τα αυγά και κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα .
  7. Αναμιγνύουμε και τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί , ρίχνουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε πρώτα για 30 λεπτά .
  9. Μετά το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά γιατί είναι πολύ μαλακό , όταν το βγάλουμε από τον φούρνο .
  11. Μετά το βγάζουμε από την φόρμα .