Τούρτα cream cheese
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2009
Μέση βαθμολογία 



/ 5
6 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Βάση ζύμη πάστα Φλώρας
- 330 γρ Αλεύρι
- 130 γρ ζάχαρη
- 130 γρ βούτυρο
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν πάουντερ
Γέμιση
- 1 κιλό ανθότυρο ή γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
- 300 γρ ζάχαρη
- 2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλιας ( από αυτήν που την βράζουμε )
- 100 ml ηλιέλαιο
- 600 ml γάλα
- 6 αυγά
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αν θέλουμε βάζουμε επάνω κομπόστα φρούτα καλά στραγγισμένα π.χ μανταρίνια ή ροδάκινα ή βερίκοκα ή κεράσια .
Οδηγίες
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
- Με τα υλικά μας κάνουμε τη βάση
- Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και το ανοίγουμε σε ένα φύλο .
- Το βάζουμε σε μια φόρμα με στεφάνι και στα πλαϊνά της το ίδιο .
- Βάζουμε μια λαδόκολλα και μερικά φασόλια και ψήνουμε για 10 λεπτά
- Χωρίζουμε τα αυγά και κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα .
- Αναμιγνύουμε και τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί , ρίχνουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις
- Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε πρώτα για 30 λεπτά .
- Μετά το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά
- Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά γιατί είναι πολύ μαλακό , όταν το βγάλουμε από τον φούρνο .
- Μετά το βγάζουμε από την φόρμα .
