Καρυδόπιτα η σεμνή

recipe image
Προστέθηκε από ΝΤΙΝΑ, Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1/2 κιλο σιμιγδάλι ψιλό
  • 140γρ χονδρό
  • 320γρ καρύδι χοντροκομμένο
  • 1/2 ποτήρι νερού κονιακ
  • 2 κουτ γλυκού σόδα σκόνη
  • 2 κουτ κανελα
  • 250γρμ ζάχαρη
  • 3 γιαούρτια ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 400 γρ ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλακι κανέλα
  • φλούδα λεμονιού
Οδηγίες
  1. Ανακατεύω ολα τα στερεά υλικά και μετά τα υγρά και το γιαούρτι
  2. Βουτυρώνω ένα ταψί Νο 34 και ψήνω σε μέτριο φούρνο 180 β περίπου για μια ώρα.
  3. Όταν κρυώσει το χαράσσω και περιχύνω με ζεστό σιρόπι.
  4. Το έχω σερβίρει με σαντιγί, με γράσο σοκολάτας, με παγωτό, όπως και νάνε αρέσει σε όλους μέχρι τώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το έχω σερβίρει με σαντιγί, με γλάσο σοκολάτας, με παγωτό.

Αν την χρησιμοποιήσετε σαν βάση κάντε την πιο λεπτή .Επειδή θα έχει επιπρόσθετη γλύκα ,αφαιρέστε, ζάχαρη