Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Κυριακή, 11 Μάρτιος 2018
Περιγραφή

Πικάντικες σουπιές με αρκετά μπαχαρικά και πιπεριές που δίνουν τέλεια γεύση στο φαγητό μας !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 - 1 1/2 κ. σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 3-4 ντομάτες τριμμένες ή ντοματάκια κονσέρβα
  • 1 πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών{προαιρετικά}
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 δαφνόφυλλα
  • ρίγανη
  • μαϊντανό ή σέλινο {έβαλα σέλινο}
  • αλατοπίπερο
  • ξύδι
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 φλ. νερό.
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
Οδηγίες
  1. Λέμε στον ψαρά μας να καθαρίσει τις σουπιές ή τις καθαρίζουμε προσεκτικά αν είναι φρέσκες. Πλένουμε πολύ καλά τις σουπιές μας και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ή λωρίδες.
  2. Βάζουμε τα κομμάτια σουπιάς στην κατσαρόλα με 1 σφηνάκι ξύδι και αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους ,τις στραγγίζουμε .
  3. Σε καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια,πιπεριά,σκόρδο,καρότα λίγα λεπτά να γυαλίσουν.
  4. Προσθέτουμε τις σουπιές που έχουν στραγγίξει καλά,ανακατεύουμε να σοταριστούν ,σβήνουμε με το κρασί.
  5. Αφού ξεθυμάνει το κρασάκι μας προσθέτουμε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια ,το νερό ,τα μπαχαρικά,ρίγανη .
  6. χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν οι σουπιές.
  7. Στο μισάωρο προσθέτουμε το σέλινο και συνεχίζουμε το βράσιμο.
  8. Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό,στραγγίζουμε.
  9. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα ρίξουμε στο ήδη βρασμένο φαγητό μας να πάρουν μία βράση και να ενωθούν με τα υλικά.
  10. Εγώ τα έφτιαξα χωριστά , σερβίρισα με χοντροκομμένο σέλινο!
Λίγα μυστικά ακόμα

Ξύδι ρίχνω στο νεροβράσιμο όλων των θαλασσινών για να φεύγει η βαριά μυρωδιά τους και το αλάτι τα βοηθάει να βγάλουν γρήγορα τα υγρά τους.