Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν σε μπόλικο νερό για 15' ,τα στραγγίζουμε καλά.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια,καρότα,σέλινο για λίγα λεπτά να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα φασόλια μας ανακατεύουμε να σοταριστούν ελαφρά ,ρίχνουμε το 1 litro ζεστό νερό,αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και το γαρύφαλλο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά μας και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου {ανάλογα τα φασόλια μας ,αν είναι βραστερά} ελέγχοντας το νεράκι ,προσθέτουμε και το υπόλοιπο.
Τέλος αφού έχει βράσει το φαγητό μας προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε .
Σερβίρουμε ζεστή την φασολάδα μας με ταραμοσαλάτα,ελιές ή ότι άλλο θέλουμε !
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο Βασίλης Καλλίδης δεν σοτάρει τα υλικά απλά τα βράζει όλα μαζί . Εγώ πέρασα στο λάδι λίγα λεπτά τα υλικά μου και πρόσθεσα τα γαρύφαλλα για γεύση.