Συκώτι μοσχαρίσιο πικάντικο

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2017
Περιγραφή

Πικάντικο ,πεντανόστιμο τρώγεται και από τους πιο δύσκολους !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
  • 2 πράσινες πιπεριές σε μπαστουνάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά ή Φλωρίνης σε μπαστουνάκια
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά σε μπαστουνάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • ρίγανη ή θυμάρι
  • αλατοπίπερο
  • ανάμεικτα μπαχαρικά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 1 ποτήρι κόκκινο ή λευκό κρασί
  • χυμό ενός λεμονιού
Οδηγίες
  1. Πλένουμε πολύ καλά το συκώτι,στραγγίζουμε καλά,το κόβουμε σε κομματάκια μέτρια και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά,ρίχνουμε τα συκωτάκια στο καυτό λάδι,χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και τηγανίζουμε γυρίζοντας τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Προς το τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές,αλατοπιπερώνουμε,πασπαλίζουμε με ρίγανη, σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε πολύ λίγο νερό, και τα μπαχαρικά,αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
  4. Προσέχουμε να μην πιει το λαδάκι του και μας στεγνώσει.Σβήνουμε τη φωτιά μας και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι.
  5. Αν θέλουμε το σερβίρουμε με ρύζι ή σαλάτα εποχής.