Ένα ωραίο βραστό μοσχαρίσιο με λαχανικά

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Κυριακή, 04 Δεκέμβριος 2016
Περιγραφή

Με λαχανικά συνδύασα σήμερα το μοσχαράκι και είχα αυτό το αποτέλεσμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1300 γραμμάρια κρέας μοσχαράκι λαιμό κομμένο μεριδούλες μέτριες.
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι,
  • 2 κρεμμύδια στο μούλτι.
  • 4 πατάτες κομμένες μέτριους κύβους.
  • 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κομματάκια.
  • 2 καρότα κομμένα κομματάκια.
  • Σέλινο μια μικρή ρίζα με τα κλαδάκια της και κομμένα όλα κομματάκια.
  • 1 δαφνόφυλλο
  • μαϊντανό μισό ματσάκι ψιλοκομμένο.
  • 1 πιπεριά κόκκινη ,
  • 1 πράσινη κομμένες καρέ.
  • Αλάτι ,πιπέρι,
  • 1 χούφτα ρύζι,
  • ζεστό νερό
Οδηγίες
  1. Αφήνουμε το κρέας να πάρει θερμοκρασία δωματίου,το πλένουμε και το σκουπίζουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας λίγο-λίγο να πιάσει κρούστα.
  3. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε λίγο,προσθέτουμε το κρέας, το δαφνόφυλλο και ζεστό νερό και αφήνομε να βράσει σε΄μέτρια θερμοκρασία το κρέας μας περίπου μια ώρα.
  4. Όταν πάρει να μαλακώσει προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,και αφήνουμε να συνεχιστεί το βράσιμο πάλι σε μέτρια φωτιά.
  5. Προς το τέλος προσθέτουμε το ρύζι.Αποτελειώνουμε το βράσιμο προσθέτοντας ζεστό νερό όποτε χρειάζεται!
  6. Σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι.