Σιροπιαστό κέικ με γιαούρτι και καρύδα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2016
Περιγραφή

Αρωματικό, ζουμερό και νόστιμο κέικ!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γρ αλεύρι
  • 1/2 πακετάκι μπεκιν = 8 γρ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα απο 1 Λαιμ
  • 4 αυγά
  • 150 γρ βούτυρο μαλακό
  • 150 γιαούρτι (με γεύση άρωμα καρύδας αν έχουμε )
  • 100 γρ τριμμένη καρύδα
  • Σιρόπι λαιμ
  • 100 ml φρέσκο χυμό λάιμ,
  • 170 γρ ζάχαρη
  • 50 ml νερό
  • Βούτυρο για τη φόρμα
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον φουρνο στους 180 Βαθμούς στον αερα
  2. Χτυπαμε το Βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει.
  3. Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα λάιμ.
  4. Προσθετουμε Το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατευουμε να ενωθούν τα υλικα
  5. στο τέλος το γιαούρτι Και την τριμμένη καρύδα.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φορμα για κεικ. Ψήνουμε για 35 -40 λεπτά.
  7. Βράζουμε εν τω μεταξύ το χυμό λάιμ με τη ζάχαρη και το νερό για 2 λεπτά σε ένα σιρόπι.
  8. Βγαζουμε το κεικ απο τον φουρνο, αφήστε το 10 λεπτά το κέικ μετά το ψήσιμο, και στη συνέχεια με ένα σουβλάκι τρυπαμε το κέικ αρκετές φορές και ριχνουμε το σιρόπι.
  9. Το βαζουμε σε πιατέλα οταν κρυωσει και πασπαλιζουμε με αχνη