Ρυζόγαλο εύκολο, ελαφρύ και νόστιμο

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016
Περιγραφή

Φτιάχνουμε εύκολο και νόστιμο ρυζόγαλο για τα παιδάκια μας και για εμάς φυσικά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 άτομα
  • 4 φλιτζάνια γάλα ,
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ ή καρολίνα,
  • 1 φλιτζάνι νερό,
  • πολύ λίγο αλάτι,
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
  • 1 βανίλια,
  • 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου ,
  • κανέλα.
Οδηγίες
  1. Βάλε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι.
  2. Ζεστένουμε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει.
  3. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κρατάμε μισό, για να διαλύσουμε το κορν-φλαουρ Η το άνθος αραβοσίτου και τη βανίλια.
  4. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό του ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που και προσέχοντας να μην φουσκώσει το γάλα.
  6. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με τη βανίλια στο γάλα που κρατήσαμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
  7. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  8. Μοιράζουμε σε 5-6 μπολάκια,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με λίγη κανέλα.
  9. Μπορούμε φυσικά να το προσφέρουμε χλιαρό ή να το βάλουμε στο ψυγείο και να το απολαύσουμε κρύο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να γίνει πιο ελαφρύ βάλτε γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Εγώ στα μισά έριξα ξύσμα σοκολάτας.

Κρύο ή ζεστό είναι υπέροχο!