Μηλοπιτάκια τραγανά

recipe image
Προστέθηκε από Νει, Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2015
Περιγραφή

Φτιάχνουμε μηλοπιτάκια τραγανά με ένα εντυπωσιακό σχέδιο!

Συστατικά
  • Υλικά για τη ζυμη
  • 125γρ βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ γιαούρτι
  • 50 γρ ηλαιελαιο
  • 1 κ σ ζαχαρη
  • 2 κ σ κορν φλάουρ
  • 1 μπέικιν
  • 350-400γρ αλευρι
  • Γεμιση
  • 4 μηλά
  • 50 γρ ζαχαρη (αν τα Μήλά ειναι γλυκα μπορείτε να την αφαιρέσετε )
  • Κανέλα (εγώ δεν εβαλα )
  • 100γρ καρυδι
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον τρίφτη.
  2. Τα Βάζουμε στο τηγάνι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πιούν τα υγρά.
  3. Προσθέτουμε τα καρύδια και την κανέλλα και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Για τη ζύμη:Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το κουτάλι,προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε ζύμη.
  5. Χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο σαν μικρό πιάτο του γλυκού.
  6. Χωρίζουμε το κάθε φύλλο στα 4 και κόβουμε το κάθε κομμάτι σε 3 λωρίδες με το μαχαίρι ή με τη ρόδα.
  7. Βάζουμε γέμιση 1 κ.γλ. και το κλείνουμε.
  8. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 β. για 15 - 20 λεπτά να πάρουν χρώμα.