Μουσκευουμε το ψωμι και το στίβουμε. Κόβουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο σε κυβακια.
Βαζουμε σε λεκάνη τον κιμά. Ριχνουμε μεσα το ψωμι, το αυγο, 1/4 απο τα κρεμμυδια, το μισο σκόρδο αλατι, πιπερι και κύμινο, βαζουμε στο ψυγείο.
Καθαριζουμε την πιπερια και την κοβουμε σε κυβακια. Κοβουμε και το λάχανο σε λιγο μεγαλούτσικα κομματια.
Βαζουμε νερο με αλατι να βράζει και ριχνουμε το λάχανο μεσα, βραζουμε για μονο 2 λεπτα. Το Στραγγίζουμε.
Πλένουμε το θυμαρι και την ματζουρανα τα κοβουμε. Πλένουμε και κοβουμε στη μεση το τσιλι, βγαζουμε τα σπόρια που εχει μεσα.
Σε κατσαρολα βαζουμε 2 κ σ ελαιόλαδο. Ριχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιλι. Αφηνουμε λιγο να σωταριστουν, προσθετουμε και τον ζωμο και αφηνουμε για 10 λεπτα να σιγοβράσουν, μετα βγαζουμε το τσιλι ριχνουμε το βουτυρο και την κρεμα γαλακτος και με το μίνι πιμερ τα λιώνουμε.
Ανακατεύουμε το κορν φλαουερ με το γιαουρτι και το ριχνουμε στο ζωμο, ριχνουμε και κυμινο, δοκιμαζουμε απο αλατι, πιπερι, αφηνουμε να παρει μια βραση. Κατεβαζουμε από τη φωτια στο μάτι της κουζίνας στο 1 και το κρατάω ζεστο ( εγω εχω απο το 1-9 )
Σε τηγανι βαζουμε τις 2 κ σ λαδι. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας για 5 λεπτα. Τα ριχνουμε στην κατσαρολα με τον ζωμο. Στο ίδιο τηγάνι βαζουμε 2 κ σ λαδι και ριχνουμε μεσα το λάχανο και την πιπερια. Αφηνουμε για 4-5 λεπτα να σωταριστουν ,ριχνουμε αλατι, πιπερι και τα μυρωδικά δηλαδη θυμαρι και ματζουρανα. Ριχνουμε και αυτο μεσα στην κατσαρολα μας , ανακατεουμε Καλα και σερβιρουμε. Γαρνίρουμε με μαντζουρανα και θυμαρι.