Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι,μπέικιν,αλάτι και ζάχαρη.
Ενώνουμε τα υγρά υλικά,γάλα,αυγά,βανίλια και τα προσθέτουμε στα υλικά του μίξερ,χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα να αφρατέψει το μείγμα,τέλος προσθέτουμε το βούτυρο ή βιτάμ (εγώ βάζω βιτάμ)χτυπάμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.
Βουτυρώνουμε ένα 22άρι ταψί,ρίχνουμε το μείγμα.
Σε μπολ έχουμε ενώσει καστανή ζάχαρη και κανέλα,ρίχνουμε ομοιόμορφα απάνω σε όλο το μείγμα. Με ένα πιρούνι ή μαχαιράκι στροβιλίζουμε το μείγμα ζάχαρης-κανέλας με το μείγμα του κέικ σχηματίζοντας "μάρμαρο" .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά ΟΧΙ περισσότερο γιατί θα στεγνώσει. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου να γίνει λείο μείγμα και περιχύνουμε το χλιαρό κέικ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για καλύτερη απόλαυση σερβίρουμε ζεστό, κατευθείαν από το φούρνο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Ωραίο θα είναι να προσθέσετε και καρύδια στο κέικ!