Μπιφτέκια με σάλτσα Ανανά και Κάρυ

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τετάρτη, 06 Μάιος 2015
Περιγραφή

Τα μπιφτέκια μας γίνονται πολύ νόστιμα και ιδιαίτερα με αυτή τη μυρωδάτη σάλτσα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ κιμά μισο μισο εγω είχα και πρόβειο μεσα
  • 1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 φυλλαράκια φρεσκο δυοσμο ψιλοκομμένα
  • Λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
  • 2 φετες ψωμιου μουλιασμενες σε γαλα και καλα στυμμενες
  • Αλατι, πιπερι
  • 1/2 κ γ Ριγανη η θυμαρι
  • 1 κ γ κοφτό μπουκοβο
  • 1 κ γ κυμινο
  • 1 κ σ παστα πιπεριάς
  • 1 κ γ παπρικα γλυκια
  • 200 γρ ρύζι νυχάκι
  • 2 Κ σ βούτυρο
  • 1 Κουταλιές σουπας κοφτη αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 250 ml ζωμο λαχανικών
  • 1 Κ σ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ κατεψυγμένα μπιζέλια
  • Μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • 1 κονσέρβα ανανά σε φέτες η σε κομματάκια
  • 1 κ σ φυστίκια καβουρντισμενα
Οδηγίες
  1. Ζυμωνουμε ολα τα συστατικά για τα Μπιφτέκια και αφήστε το να σταθεί 1 ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε 7-8 μπιφτέκια και τα ψηνουμε η τα Τηγανίζουμε με 2 κ σ λαδι. Βραζουμε το ρυζι με νερο και αλατι για 20 λεπτα
  2. Κανουμε την μπεσαμελ: Βαζουμε σε κατσαρολα το 1 κ σ βουτυρο. Ριχνουμε το αλευρι και το καρυ αφηνουμε λιγο να ψηθουν , προσθετουμε τον ζωμο λαχανικων και 4-5 κ σ απο το χυμο ανανα ,προσθετουμε αλατι και πιπερι. Ριχνουμε τον ανανα στραγγισμένο καλα, τα καβουρντισμενα φυστίκια και την κρεμα γαλακτος.
  3. Σε άλλη κατσαρολιτσα βαζουμε την 1 κ σ βουτυρο και σωταρουμε λιγο τον αρακά .σκεπαζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτα. Στραγγίζουμε το ρυζι ριχνουμε μεσα τα μπιζέλια
  4. Σερβιρουμε με τα μπιφτέκια ,σαλτσα και ρυζακι.