2 φετες ψωμιου μουλιασμενες σε γαλα και καλα στυμμενες
Αλατι, πιπερι
1/2 κ γ Ριγανη η θυμαρι
1 κ γ κοφτό μπουκοβο
1 κ γ κυμινο
1 κ σ παστα πιπεριάς
1 κ γ παπρικα γλυκια
200 γρ ρύζι νυχάκι
2 Κ σ βούτυρο
1 Κουταλιές σουπας κοφτη αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
250 ml ζωμο λαχανικών
1 Κ σ κρέμα γάλακτος
100 γρ κατεψυγμένα μπιζέλια
Μαϊντανό για το γαρνίρισμα
1 κονσέρβα ανανά σε φέτες η σε κομματάκια
1 κ σ φυστίκια καβουρντισμενα
Οδηγίες
Ζυμωνουμε ολα τα συστατικά για τα Μπιφτέκια και αφήστε το να σταθεί 1 ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε 7-8 μπιφτέκια και τα ψηνουμε η τα Τηγανίζουμε με 2 κ σ λαδι. Βραζουμε το ρυζι με νερο και αλατι για 20 λεπτα
Κανουμε την μπεσαμελ: Βαζουμε σε κατσαρολα το 1 κ σ βουτυρο. Ριχνουμε το αλευρι και το καρυ αφηνουμε λιγο να ψηθουν , προσθετουμε τον ζωμο λαχανικων και 4-5 κ σ απο το χυμο ανανα ,προσθετουμε αλατι και πιπερι. Ριχνουμε τον ανανα στραγγισμένο καλα, τα καβουρντισμενα φυστίκια και την κρεμα γαλακτος.
Σε άλλη κατσαρολιτσα βαζουμε την 1 κ σ βουτυρο και σωταρουμε λιγο τον αρακά .σκεπαζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτα. Στραγγίζουμε το ρυζι ριχνουμε μεσα τα μπιζέλια