Μπόμπες

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015
Περιγραφή

Ένα ρολό διαφορετικό από τα συνηθισμένα, κομμένο και ψημένο σε κομμάτια, απλά υπέροχα!

Συστατικά

Ζύμη μπισκοτενια

  • 250 γρ αλευρι
  • 50 γρ ζαχαρη
  • 1 τσιμπια αλατι
  • 125 γρ βουτυρο σε κυβακια κομμένο
  • 1 Αυγο και
  • 2 κ σ κρυο νερο

Γέμιση

  • 150 γρ Marziπαν( Αμυγδαλοπαστα) σε κομματάκια κομμενη
  • 50 γρ αχνη ,
  • 25 γρ Βουτυρο
  • Μερικες σταγόνες πικραμυγδαλο, εσανς
  • Σταφίδες μουλιασμενες
  • Κρανα σε ρούμι η Αμαρέτο
  • Μια χούφτα αμυγδαλα χωρις την φλουδα χοντροκομμένα υπάρχουν ετοιμα σε σακουλάκι

Για Ζυμη μπριζε ή τριφτη οπως την λεω εγω, θελουμε τα υλικα αυτα

  • 75 γρ αλευρι
  • 75 γρ ζαχαρη
  • 50 γρ βουτυρο Κρυο σε κομματια
Οδηγίες
  1. Πρωτα ετοιμαζουμε την ζυμη την μπισκοτενια: Κανουμε μια ζυμη με τα υλικα την τυλιγουμε σε μεμβράνη και στο ψυγείο για 30 λεπτα. Βγαζουμε την ζυμη απο το ψυγείο
  2. Ετοιμαζουμε την τριφτη ζυμη: Με τα δαχτυλα μας τρίβουμε τα υλικα οχι ζύμωμα μονο τρίψιμο.
  3. Ετοιμαζουμε την γεμιση: ανακατευουμε και ζυμωνουμε ελαφρα τα υλικα ολα μαζι επανω σε μια λαδοκολα.
  4. Ανοιγουμε την μπισκοτενια ζυμη σε φυλλο (50 cm × 25 cm). Βαζουμε επανω την γεμιση να παει παντου. Τυλιγουμε σε φύλλο την πατάμε λιγο πολυ λιγο. Κοβουμε σε κομματια περιπου 5 πόντους φαρδιά. Βρέχουμε την Επιφάνια απο τις μπόμπες με λιγο νεράκι και βαζουμε επανω αρκετή απο την ζυμη μπριζε.
  5. Βαζουμε σε λαμαρίνα μια λαδόκολλα, βαζουμε επανω τα μπόμπες και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην μεσαια σχάρα στους 175 βαθμούς για 30 -35 λεπτα οχι να σκουρύνουν πολύ.
  6. Οταν κρυωσουν, πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη και τα βάζουμε σε κουτί για μπισκοτα, αντέχουν 15 ημέρες