Στη λεκάνη του μιξερ βαζουμε την αχνη, τα αυγα και τους κροκους, το αλατι ,το ροδονερο και το κονιάκ. Χτυπαμε με το μιξερ μεχρι να αφρατεψουν. Ριχνουμε το βουτυρο, προσθετουμε και τα αλεσμενα αμυγδαλα και ανακατεύουμε σιγα σιγα, ριχνουμε και το αλευρι με το μπεκιν ανακάτεμενο. Βαζουμε τον γατζο στο μιξερ και το ανακατεύουμε Καλα να ενωθούν τα υλικα.
Ανοιγουμε σε ενα φυλλο περιπου 1 πόντο. Αν έχουμε φορμάκια κοβουμε με τα φορμάκια την ζυμη αν οχι με ενα κ,γλ. παιρνουμε λίγη ζυμη και την ριχνουμε σε πολυ καυτό λαδι που έχουμε βαλει σε μια φριτεζα στους 180 βαθμούς και τα τηγανίζουμε για 4-5 λεπτα
Τα βγαζουμε με μια κουτάλα τρυπητή, τα βαζουμε επανω σε χαρτί κουζίνας να φυγει το λαδι , αφηνουμε να κρυωσουν και πασπαλιζουμε με αχνη η κανονική ζαχαρη ,αν θελουμε και λίγη κανέλα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορουμε και σε βαθύ τηγανι με αρκετό λαδι να τα τηγανίσουμε.