Τσιζκέικ πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2015
Περιγραφή

Γευστικό, αρωματικό τσιζκέικ πορτοκάλι-μανταρίνι

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα

Βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive ή Πτι-μπερ ,
  • 50 γρ. βιτάμ.

Κρέμα:

  • 200 γρ, γιούρτι,
  • 300 γρ, τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια,
  • 1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι (μονό κουτί)
  • 4 κ.σ. βραστό νερό,
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή μανταρίνι,
  • χυμό από 1 πορτοκάλι ή μανταρίνι Ή μισό μισό,
  • 50 γρ. άχνη,
  • 1 βανίλια,
  • τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα,
  • 2 μανταρίνια για διακόσμηση.
Οδηγίες
  1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi , λιώνουμε το βιτάμ, προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. πιέζοντας με ένα κουτάλι να πάει παντού η βάση, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Διαλύουμε το ζελέ με το βραστό νερό, μόνο 4 κουταλιές!! προσθέτουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε να ενωθούν. Στύβουμε το πορτοκάλι ή δύο μανταρίνια.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, γιαούρτι, άχνη, χυμό και βανίλια καλά. Προσθέτουμε το διαλυμένο ζελέ με το ξύσμα ,χτυπάμε 2 λεπτά να ενωθούν στην κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Οταν θέλουμε να το σερβίρουμε το διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα και φέτες μανταρίνι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να φτιάξουμε τσιζκέικ λεμόνι αντικαθιστώντας τον χυμό, ζελέ και ξύσμα με λεμόνι. Μια πολύ ωραία ιδέα για την διακόσμηση είναι να βάλετε σε ένα κατσαρολάκι 1/4 φλ. μαρμελάδα πορτοκάλι με 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύεται μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα ,αφήνετε να κρυώσει και ρίχνεται πάνω από τα μανταρίνια για να μην "μαραίνονται" στο ψυγείο.