Παστέλι γρήγορο

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014
Περιγραφή

Νόστιμο, εύκολο και υγειινό σνακ!

Συστατικά
  • 4 κουταλιές σούπας μέλι,
  • 4-5 κ. σ. σουσάμι όσο πιο πολυ σουσάμι εχει, τοσο πιο κριτσανιστο γινεται
  • 4 κ. σ. αμυγδαλα φιλέ
  • 100 γρ. αμυγδαλα με την φλουδα τους κομμενα με το μαχαίρι
  • 3 κ. σ. ηλιόσπορο η φυστίκι
Οδηγίες
  1.  Καβουρντίζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα τηγανι, Τους βαζουμε σε πιατο.
  2. Στο ίδιο τηγανι βάζουμε το μέλι και το λιώνουμε μέχρι να παρει μια βράση και να κάνει φουσκάλες. Ρίχνουμε από πάνω τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, πρέπει οι ξηροί καρποί να είναι παντού και να καλύπτουν πλήρως το μέλι ετσι θα γίνει κριτσανιστό.
  3. Αδειάζετε το μΕιγμα στο κέντρο μίας λαδόκολλας και το καλύπτετε με άλλη μία λαδόκολλα. Με τον πλάστη πατάμε το παστέλι και το κανουμε όσο λεπτό θέλουμε και το χαράζουμε τετράγωνα η σε μπακλαβοτα σχέδια, γιατι αργότερα όταν πήξει θα μπορέσουμε να το κόψουμε εύκολα.
  4. Το αφήνετε να κρυωσει σε θερμοκραςια δωματίου, κρυωνει γρήγορα.
  5. Το κόβετε και το τυλίγεται σε σελοφάν ή σε διαφανές χαρτί τυλίγματος γλυκών!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απο το μπλοκ Οι καλύτερες Συνταγές μου, εγω έβαλα μερικά αλλα υλικα της αρεσκείας μου.