1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα με 1 κουτ. σούπας νες καφέ για να βουτάμε τα μπισκότα μας
ξηρούς καρπούς
Οδηγίες
Χωριζουμε τα μπισκοτα μας σε 3 ισες ποσοτητες. Σπαζουμε και βουταμε στο γαλα τα μπισκοτα μας και στρωνουμε την πρωτη δοση στην κουπα μας.
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με την αχνη και τις βανιλιες σε πηχτη σαντιγί και ετοιμαζουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης. Χτυπαμε την ετοιμη κρεμα σαντιγί με το γαλα
Μεσα στην κρεμα ζαχαροπλαστικης ριχνουμε την κουβερτουρα μας να λειωσει.
Μεσα στην κρεμα γαλακτος ριχνουμε τις νιφαδες σοκολατας και τους ξηρους καρπους (εαν τους θελουμε) αρχιζουμε να την στρωνουμε.
Πανω στα πρωτα μπισκοτα που στρωσαμε, ριχνουμε την κρεμα γαλακτος με τις νιφαδες και τους ξηρους καρπους.
Βαζουμε την δευτερη στρωση μπισκοτων μουσκεμενα στο γαλα με τον νες καφε και στρωνουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης με την σοκολατα. Βαζουμε την τριτη στρωση μπισκοτων μουσκεμενα στο γαλα με τον νες καφε και στρωνουμε την σαντιγί μας.
Γαρνιρουμε με τρουφα και ξηρους καρπους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εαν δεν την θελουμε σε μπολ βαζουμε μια σειρα ορθια μπισκοτα η σαβαγιαρ περιμετρικα και ορθια σε φορμα με σουστα και επειτα γεμιζουμε με τον τροπο που σας εγραψα.
Βαζοντας την στην καταψυξη, γινεται τουρτα παγωτο.