Ψωμί χωρίς ανέβασμα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 14 Ιούλιος 2014
Περιγραφή

Γρήγορο και τραγανό σπιτικό ψωμάκι, χωρίς κόπο και αναμονή.

Συστατικά
  • 450 γρ Αλεύρι σίτου 550 (για ψωμάκια, λευκό ψωμί και μπαγκέτες).
  • 50 γρ αλεύρι πιτυρούχο 1050.
  • 50 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 κ. σ. λαδι
  • 1 – 1 1/2 κ,γλ. αλάτι
  • 330 ml ζεστο νερό
  • 1 κ,γλ. ζαχαρη
  • 21 γρ. φρεσκια μαγιά
Οδηγίες
  1. Ανακατεύεις την μαγιά με την ζαχαρη και το νερό. Και μετα ολα τα υλικά μαζι τα ζυμωνεις για 5 λεπτα. Μετα βάζεις πάνω στα χέρια σου λιγο λαδι και ξανά ζημώνεις.
  2. Πλαθεις σε ενα ψωμι, το βρεχεις με νερό και πασπαλιζεις με αλευρι. Το βάζεις σε ενα σκευος πυρεξ η τάπερ για φουρνο το χαραζεις με ενα κοφτερό μαχαίρι.
  3. Το σκεπασεις με το καπάκι του και βάζεις το πυρεξ στον κρυο φουρνο στην κατω τελευταία σχάρα του φούρνου.
  4. Αναβεις τον φουρνο στους 240 βαθμούς και ψηνεις για 50 λεπτα. Μετα βγάζεις καπάκι και ψηνεις για αλλα 7-10 λεπτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της φίλης μου Σλάβα και το μπλοκ