Σαβαγιάρ σπιτικά

recipe image
Προστέθηκε από ΝΤΙΝΑ, Δευτέρα, 18 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Αν τα δοκιμάσετε δεν θα ξαναγοράσετε τα έτοιμα !
Συστατικά
  • 3 αυγα
  • 1/ 2 φλυτζανι ζάχαρη
  • 1/ 2 φλυτζανι αλευρι
  • λιγο αλάτι
  • Βανίλια
  • Ζάχαρη για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Χτυπάω τα ασπράδια με το αλατι μέχρι να στέκονται, ρίχνω τη μιση ζάχαρη λίγη λίγη χτυπώντας για λίγο ακόμα.
  2. Κατόπιν κάνω το ιδιο με τα κροκαδια, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια.
  3. Ενώνω τα δυο μείγματα ανακατεύοντας πολυ απαλά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι ρίχνοντας το λίγο λιγο σαν βροχή με ανακάτεμα ελαφρό.
  5. Στρώνω λαδοκολα βάζω σε κορνε το χυλο και το αφήνω να πεφτει σαν κορδόνι ή παιρνω το χυλο με κουταλι και το αφήνω να πεφτει σα μικρός δίσκος.
  6. Τα πασπαλίζω με ζάχαρη και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο 180° περίπου για 15λ.
  7. Γίνονται περίπου 24 κομμάτια.