Μυρωδάτο ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 29 Απρίλιος 2014
Περιγραφή

Ένα ψάρι με πινελιά ασιατική, που ευωδιάζει και νοστιμίζει από το τζίντζερ και το λεμόνι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •  1 ψάρι ολόκληρο (λαβράκι, μυλοκόπι κά. )
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φλούδες λεπτές
  • 2 καρότα σε φλούδες
  • 1-2 μελιτζάνες σε καρέ
  • 1 πατάτα σε φέτες πολύ λεπτές
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
  • 2 πιπεριές χρωμ. ή Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρες
  • 1 ένα κομμάτι τζίντζερ φρ. τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 κούπα λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμονόχορτο ή φύλλα λάιμ ή μυρωδικά φρέσκα ολόκληρα κλαδάκια
  • ξύσμα 1 λεμονιού και φέτες από το ίδιο λεμόνι
  • πιπεριά καυτερή προαιρ.
Οδηγίες
  1. Πλένω, καθαρίζω και σκουπίζω το ψάρι. Αλατοπιπερώνω και βάζω στην κοιλιά του τα μυρωδικά καθώς και το ξύσμα λεμονιού. Το βάζω στο πυρέξ και πάνω του φέτες λεμονιού.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω ΄καλά όλα τα λαχανικά μου, το τζίντζερ, το λάδι, αλάτι , πιπέρι.
  3. Ρίχνω τα λαχανικά μου πάνω στο ψάρι, ώστε να σκεπαστεί τελείως. Ραντίζω με λίγο λάδι.
  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο αρχικά για μισή ώρα σκεπασμένο με βρεγμένη λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και άλλη μισή ώρα ξεσκέπαστο στους 180ο να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστώ, Νίκη, για την νόστιμη συνταγή σου!