Κουλουράκια της Λαμπρής

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Κυριακή, 13 Απρίλιος 2014
Περιγραφή

Κουλουράκια μυρωδάτα και πολύ αφράτα. Θυμίζουν εκείνα τα κουλουράκια που πηγαινόφερναν οι νοικοκυρές στους φούρνους πριν κάμποσα χρόνια , και μοσχοβολούσαν οι γειτονιές.

Συστατικά
  • 900 γραμμάρια αλεύρι μαλακό.
  • 150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο.
  • 150 γραμμάρια γάλα πλήρες.
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 8 κρόκους αυγών.
  • 4 βανίλιες η ξύσμα από δυο λεμόνια.
  • 27 γραμμάρια αμμωνία.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε αρκετά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Το μείγμα πρέπει να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους . Περιμένουμε να απορροφηθεί ο ένας και μετά ρίχνουμε τον επόμενο. Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την αμμωνία. Την προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου αφού προηγουμένως ρίξουμε μέσα δυο κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο. Προσθέτουμε τις βανίλιες η το ξύσμα ,και λίγο-λίγο το αλεύρι.
  2. Κάνουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Το αλεύρι ίσως δεν το πάρει όλο. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  3. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια ,και τα τοποθετούμε αραιά σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Αν θέλουμε τα αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό η γάλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για είκοσι περίπου λεπτά.