Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ με τον γνωστό τρόπο και την καλύπτουμε με μεμβράνη.
Μαγειρεύουμε τον κιμά όπως για τα μακαρόνια , χωρίς ν αφήσουμε καθόλου ζουμιά.
Πλένουμε και ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ . Αφαιρούμε τις φλούδες και τα σπόρια.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβουμε σε μέτριες φέτες. Τα αλατίζουμε και τα αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα . Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις δυο πλευρές. Τα ψήνουμε για 20- 25 περίπου λεπτά στο γκριλ με αέρα. Τοποθετούμε τα λαχανικά στο ταψί με τη σειρά που θέλουμε. Τις πιπεριές τις κόβουμε σε λωρίδες.
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και στρώνουμε επάνω τον κιμά. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Στρώνουμε τη μπεσαμέλ πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε στους 200 για μια περίπου ώρα.