Βραζουμε πολυ καλα το ρυζι. Τσιγαριζουμε το κρεμμυδακι με το βουτυρο και το μισο κιμα.
Σε μια κουπα βαζουμε το ρυζι (αφου το εχουμε στραγγισει καλα) τον τσιγαρισμενο κιμα, τον ωμο κιμα και ολα τα αλλα υλικα μας, ζυμωνουμε και πλαθουμε τους κεφτεδες μας, τους αφηνουμε μιση ωρα στο ψυγειο, τυλιγουμε στην φρυγανια και μετα στο αυγο.
Τηγανιζουμε σε καυτο λαδι, χαμηλωνοντας στην αρχη την θερμοκρασια μας και προς το τελος για να παρουν χρωμα την ανεβαζουμε.