Κεφτεδάκια λαχανικών στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Σάββατο, 08 Μάρτιος 2014
Περιγραφή

Νόστιμα κεφτεδάκια με ποικιλία λαχανικών για την νηστεία και όχι μόνο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 4 μεγάλες πατάτες.
  • 2 κολοκύθια.
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες .
  • 3 καρότα.
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη και ξεφλουδισμένη.
  • 1 ντομάτα ώριμη σφιχτή σε μικρά κυβάκια.
  • 1 βιολογικό κύβο λαχανικών.
  • 2 κρεμμύδια.
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα.
  • Δυόσμο.
  • Μαϊντανό.
  • Πιπέρι.
  • Πάπρικα.
  • Κύμινο.
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη.
Οδηγίες
  1. Ψήνουμε τις φέτες της μελιτζάνας στο γκριλ. Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες με τα κολοκύθια και τα καρότα σε νερό που έχουμε προσθέσει τον κύβο λαχανικών, μέχρι να τρυπιούνται καλά με το πιρούνι. Τα βγάζουμε από το νερό τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με το πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, την ντομάτα, την μελιτζάνα, τα κρεμμύδια ,καθώς και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φρυγανιά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει μια ώρα εκτός ψυγείου και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες. Αν το μείγμα δεν πλάθεται προσθέτουμε κι άλλη φρυγανιά.
  4. Τυλίγουμε τους κεφτέδες σε φρυγανιά , τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε και μια κούπα αρακά βρασμένο, η καλαμπόκι η όποιο άλλο λαχανικό μας αρέσει.