Λουκουμάδες αφράτοι και τραγανοί

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 23 Φεβρουάριος 2014
Περιγραφή

Μια πολύ πετυχημένη συνταγή για λουκουμάδες της Γαρυφαλλιάς Κουτσίκου.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά μπύρας
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 300 μλ νερό χλιαρό
  • 300 μλ σόδα αναψυκτικό σε θερμοκρ. δωματίου
  • αν θέλεις προσθέτεις άρωμα βανιλίνης ή ξύσμα
Οδηγίες
  1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και το χυλό που σχηματίζεται τον τραβάμε από κάτω προς τα πάνω με το χέρι μας. Το ζυμαρι να είναι νερουλό .
  2. Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος περίπου για 30 - 45 '.
  3. Παίρνουμε μικρά κουταλάκια ζύμης (βρέχουμε το κουταλάκι μας σε νερό) και τηγανίζουμε σε καυτό
  4. Κανουμε ενα σιρόπι με Μέλι , ζαχαρη, νερό καυτό και περιχύνουμε τους λουκουμάδες μας. Πασπαλιζουμε με κανέλα και καρυδια αν θελουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα