Λουκουμάδες αφράτοι και τραγανοί
Προστέθηκε από
Bianka
, Κυριακή, 23 Φεβρουάριος 2014
Περιγραφή
Μια πολύ πετυχημένη συνταγή για λουκουμάδες της Γαρυφαλλιάς Κουτσίκου.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Γλυκά με σιρόπι
Διάφορα
Άλλες κατηγορίες
Όλες οι συνταγές
500 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά μπύρας
1/4 κ.γλ. αλάτι
300 μλ νερό χλιαρό
300 μλ σόδα αναψυκτικό σε θερμοκρ. δωματίου
αν θέλεις προσθέτεις άρωμα βανιλίνης ή ξύσμα
Οδηγίες
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και το χυλό που σχηματίζεται τον τραβάμε από κάτω προς τα πάνω με το χέρι μας. Το ζυμαρι να είναι νερουλό .
Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος περίπου για 30 - 45 '.
Παίρνουμε μικρά κουταλάκια ζύμης (βρέχουμε το κουταλάκι μας σε νερό) και τηγανίζουμε σε καυτό
Κανουμε ενα σιρόπι με Μέλι , ζαχαρη, νερό καυτό και περιχύνουμε τους λουκουμάδες μας. Πασπαλιζουμε με κανέλα και καρυδια αν θελουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα