Τραγανό Ψωμί με μήλα και καρύδια

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014
Περιγραφή

Το ψωμί αυτό είναι λίγο γλυκό! Πολύ ωραίο για το πρωινό με μαρμελάδα η μέλι ! Δεν χρειάζεται να το αφήσουμε να φουσκώσει, το ψήνουμε αμέσως !

Συστατικά
  • 3 μέτρια μήλα περιπου 450 γρ Καθαρισμενα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • μια χούφτα σταφίδες ή περισσότερες
  • 10-12 καρύδια καθαρισμενα και ψιλοκομμένα περίπου 50-60 γρ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 660-670 γρ αλεύρι τύπου 550, ειναι αυτο που κανουμε τσουρέκια
  • 280 ml χλιαρό νερό ...η χυμό μήλου, τότε θα είναι πιο φρουτώδες
  • 1/2 κύβος φρέσκια μαγιά ειναι στα 22 γρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη η αν θελουμε πιο γλυκια βάζομε περισσότερη
Οδηγίες
  1. Κόψτε ένα μήλο σε μικρα κυβακια τα αλλα τα αλεθουμε σε πουρέ. Ανακατεύουμε το Χλιαρό νερό με τη ζάχαρη + ανακατεύουμε μεσα τη μαγιά μεχρι να διαλυθεί. Είπαμε αν θελουμε βαζουμε χυμο απο μηλα τότε γίνεται πιο φρουτωδες το ψωμι μας.
  2. Σε ενα κάδο του μιξερ βαζουμε το Αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, τα μηλα τα αλεσμενα με την ανακατεμενη μαγιά, ζυμώνουμε όλα μαζί 3 λεπτά. Ανακατώστε στο τέλος τα κομμάτια μήλου, σταφίδες και ξηρούς καρπούς και ξανά ζυμώνουμε λίγο ακόμη να ενωθούν καλα, η ζύμη είναι ελαφρώς υγρη και λιγο κολλώδης, αν κολλάει πολύ, βαζουμε πολυ λιγο αλεύρι, σχεδόν 4 κ. σούπας αλευρι. Αυτή η ζύμη δεν είναι πολυ σφιχτή.
  3. Το κανουμε σε μπάλα αλείφουμε με 1 – 1 1/2 κ σούπας λαδι και γρήγορα το ζυμωνουμε για λιγο ακόμη. Πλάστε ένα μακρόστενο καρβέλι και πασπαλιζουμε με λιγο αλευρι. Το βαζουμε επάνω σε μια λαμαρίνα με λαδοκολα.
  4. Στον πάτο του φούρνου βαζουμε ενα πυρεξ με νερό. Ψηνουμε το ψωμι μας για 35 λεπτα σε ζεστο φουρνο στους 230 βαθμούς. Αναμεσα σε αυτόν τον χρόνο το ψεκαζουμε ποτε ποτε με νερό.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πηγή της συνταγής είναι εδώ